Backup, eller ekstern lagring av data, er kanskje punktet hvor det syndes mest, både hos private og bedrifter. Noen har ikke backup i det hele tatt, mens andre kanskje tar backup til en vanlig ekstern harddisk. Backup er sikkerhet og trygghet, og noe backup er bedre enn ingenting, men det mange gode løsninger – dyrt trenger det heller ikke være.

Askus IT er opptatt av kundenes trygghet/sikkerhet. Backup er i noen tilfeller eneste løsningen når krisen inntreffer. Dersom du blir rammet av et såkalt crypto-virus er kanskje backup din eneste løsning. Cryptovirus stoppes ikke av et vanlig antivirus (les mer om Panda Antivirus-løsning her). Dermed er eneste alternativ hvis man blir rammet, å betale terroristene for å få tilgang til sine egne data.

Ta testen vår, 6 korte spørsmål om din bedrift

Eksterne harddisk brukes ofte til backup – som jo er bedre enn ingenting. Men, vår erfaring med dette er at det ofte er falsk trygghet: Eksterne hardisk kan lett være ødelagt, krisen er dermed et faktum når man skal hente tilbake data. I tillegg er det fort gjort å glemme å ta ofte nok backup når man må koble til en harddisk, kjøre en jobb og koble fra harddisken. Lar man den eksterne harddisken stå i maskinen er det fort gjort at f. eks. et cryptovirus også krypterer den eksterne harddisken. Dermed er man like langt.

En bedre løsning er å lagre data i skyen. Det finnes mange gode skylagrings-løsninger som Dropbox , OneDrive , Google Drive , eller Askus IT’s egen Askus IT Cloud-løsning for bedrifter. Her kan du jobbe i skyen og automatisk få en god og trygg backup-løsning, til en forutsigbar pris.

Askus IT tilbyr skytjenester som innebærer både Panda antivirus, sikker backup, moderne nettlesere og mer.