I så fall er dette artikkelen for deg. Microsoft anbefaler ikke at Internet Explorer brukes, men erstattes av en mer moderne nettleser. Teknologien har siden den ble lansert, gått veldig mye lenger. Du bør fortest mulig skifte ut din nettleser med en mer moderne.

Chris Jackson hos Microsoft skriver: «Vi støtter ikke nye web-standarder i Internet Explorer, og selv om mange nettsider fortsatt fungerer fint i den, blir veldig mange nettsider ikke testet mot Internet Explorer av utviklere over hele verden. De tester mot moderne nettlesere.«

Ta testen vår, 6 korte spørsmål om din bedrift

Microsoft har erstattet Internet Explorer med Microsoft Edge. Denne nettleseren er helt klart en bedre nettleser, men denne er heller ikke veldig bra. Askus IT anbefaler Google Chrome, Mozilla Firefox eller Opera – Dette er moderne nettlesere, bygget for moderne web-teknologi, og med bedre funksjonalitet og ytelse.

Bruk av nettleser som har «gått ut på dato» kan føre til at nettsider ikke vises slik de er tenkt, og sikkerheten er heller ikke på topp. Selv om du kanskje ikke merker dette pr. dags dato, utvikles stadig web-teknologien og nettsider som utvikles.

Det er mulig å overføre data fra Internet Explorer inn i din nye nettleser, både bokmerker, historikk, lagrede passord osv. Askus IT kan naturligvis bistå deg og din bedrift med dette.

Askus IT har laget en egen guide som gir deg litt tips & tricks til bruk av Google Chrome, nettleseren vi anbefaler.

Askus IT tilbyr skytjenester som innebærer både Panda antivirus, sikker backup, moderne nettlesere og mer.