Google Chrome er en moderne og rask nettleser for å bruke internett. Vi har samlet noe enkle tips som kan gjøre din brukeropplevelse og hverdag på nett enklere og bedre.

Innstillingene tar utgangspunkt i bruk på Windows 10, men selve valgene og bruken av nettleseren vil være likt på de fleste plattformer.

Google Chrome – moderne nettleser både på PC, nettbrett og telefon.
  1. Standard nettleser. Gjør Google Chrome til din standard nettleser slik: På Windows kan du trykke på start-knappen nede til venstre, begynn å skrive Standard så får du opp et valg som heter Standardapper. Start denne så kan du velge Google Chrome under Nettleser.
  2. Bokmerkerad. Dette er en enkel måte å få tilgang til dine mest brukte nettsider. For å vise Bokmerkeraden, trykk på de 3 prikkene oppe til høyre i Google Chrome. Velg «Bokmerker» og «Vis bokmerkerad«. For å dra nettsider til den, åpne f. eks. google.com , dra ikonet foran adressen ned på linja med venstre museknapp. Du kan deretter høyreklikke og velge «Rediger» for å endre navn på den. Du kan også dra bokmerkene til høyre og venstre for å sortere som du vil, f. eks alfabetisk.
  3. Synkronisere nettleserinformasjon. Logg inn på Google Chrome for å synkronisere din nettleserhistorie, bokmerker, bokmerkerad, lagrede passord, innstillinger osv. Trykk på «menneske-siluetten» oppe til høyre, bruk enten en eksisterende Chrome-konto, eller opprett en ny Google-konto basert på din eksisterende epost-adresse. Logg inn på nettleseren på andre enheter, inkludert telefonen, for synkronisere historikken mellom enhetene.
  4. Incognito-modus. Ønsker du å besøke et nettsted, eller søke etter noe du ikke ønsker å lagre i historikken din, eller bli sporet av annonser/nettsted, kan du trykke på de 3 prikkene oppe til høyre og velge «Nytt incognitovindu«. Her kan du bruke nettleseren uten at historikken lagres noe sted. Du ser at du har åpnet et incognito-vindu ved at bakgrunnen på toppen blir mørk. MERK! Bruk av incognito-modus skjuler ikke trafikken til maskinen din på nettverket, kun på aktuell maskin.
  5. Hurtigsøk. Hvis du er på en nettside og finner et ord/setning du ønsker å søke etter på Google, kan du markere ord/tekst med venstre museknapp, deretter høyreklikke på den markerte teksten/ordet og velge «Søk etter <tekst> på Google«.
  6. Åpne/lukke faner. Effektiv bruk av nettleseren inkluderer bruk av faner. For å åpne en ny fane kan man trykke på plusstegnet på toppen av nettleseren. Man kan, innenfor rimelighetens grenser, åpne så mange faner man vil, men ting blir fort uoversiktlig hvis man har for mange. Du kan også høyreklikke på linker og velge «Åpne i ny fane«, «Åpne i nytt vindu» eller «Åpne i incognitofane«. For å lukke faner kan du trykke på den lille X’en på hver fane. Du kan også åpne lenker eller lukke faner ved å trykke på scrollehjulet på musa.
  7. Angre lukking av fane. Det hender man er litt rask med å lukke en fane i nettleseren. Hvis du har lukket en fane du ikke skulle, kan du angre på dette ved å gå på de 3 prikkene oppe til høyre, velge «Logg«, finn fanen du lukket og trykk på den (Trykk med hjulet så kan du åpne flere faner).
  8. Faner til nye vinduer. Du kan ta tak i en fane og dra den ut av vinduet for å åpne den i et helt nytt vindu, f. eks hvis du vil spre vinduer over 2 skjermer.

Skulle du ønske en demo, tilpasning eller evt. andre tips av din/deres nettleser-løsning, kontakt Askus IT

Ta testen vår, 6 korte spørsmål om din bedrift